Delsolinvest presenteert LAS OLAS Moderne nieuwbouwappartementen op wandelafstand van het strand HIGUERON WEST Een innovatief nieuwbouwproject met panoramische zichten EMARE ESTEPONA Uiterst exclusief first line beach project aan de Costa del Sol LA VALVEGA DE LA CALA Moderne nieuwbouw townhouses met zicht op de Middellandse zee SERENITY BENALMADENA Luxe appartementen met op een fantastische locatie met prachtige zichten IKASASCENIC ESTEPONA Gloednieuwe appartementen op een bevoorrechte locatie met fantastisch uitzicht CATALEYA FASE II Luxe appartementen & penthouses in het hart van de New Golden Mile

Vrijstelling erfbelasting Andalucia

Vrijstelling erfbelasting Andalucia

Goed nieuws !
Vanaf 1 januari 2018 hebben de Andalusische politieke machten een akkoord bereikt voor een vrijstelling van erfbelasting in Andalucia van 1 miljoen euro.

Een factor waarmee rekening moet worden gehouden, is dat deze maatregel niet alleen alle Andalusiërs zal bevoordelen, maar ook iedereen die een eigendom of bedrijf in Andalusische grondgebied heeft. De vrijstelling geldt dus voor zowel fiscaal residenten en niet fiscaal residenten van Spanje.

De vrijstelling geldt voor de volgende erfgenamen (1e lijn):

  • Ouders, broers, zussen, kinderen en gehuwden.
  • De vrijstelling is alleen van toepassing als de erfgenaam op datum van overlijden van de erflater minder dan 1 miljoen euro aan bezittingen had gelegen in Spanje.

Bij het voldoen aan deze twee vereisten en meer dan 1 miljoen euro erft, hoeft er enkel erfbelasting te worden betaald over het bedrag boven de 1 miljoen euro.

Mocht er geen erfbelasting verschuldigd zijn, dan wordt de erfgenaam niet ontslagen van de verplichting om aangifte te doen. Er moet altijd een verklaring van erfrecht worden opgesteld en de aangifte erfbelasting moet worden ingediend om met deze documentatie de geërfde vermogensbestanddelen op naam van de erfgenaam te zetten.

Andalusië is één van de 17 autonome regio’s van Spanje, waar wet- en regelgeving per regio kan verschillen.

BEKIJK HIER ONS AANBOD VASTGOED TE KOOP IN ANDALUCIA

Delen