Spanje is officieel gezondste land om te wonen in Europa

Change language: frFrançais (Frans)

spanje gezond leven

Ondanks de economische problemen, is Spanje nog steeds de gezondste plek om te wonen in Europa en mogelijk wel de hele wereld,

volgens het medische tijdschrift Lancet, met een gemiddelde van 70,9 jaar gezond leven en een levensverwachting van 81,4 jaar.

Het medische tijdschrift Lancet, stelt dat volgens de “European League Table”, die bestaat uit data verzameld over een periode van 20 jaar, Spanje de gezondste plek is om te wonen in Europa, en hierbij veel andere landen in de wereld verslaat.

Het land staat op nummer één voor levensverwachting met een gemiddelde van 81,4 jaar, dat is twee jaar langer dan mensen in het Verenigd Koninkrijk. De jaren in goede gezondheid in Spanje zijn ook hoger, 70,9 jaar ten opzichte van 68,6 jaar in Groot-Brittannië. In feite is het Verenigd Koninkrijk op weg naar beneden in de lijst, op de 12e plaats, achter Griekenland, Ierland en Duitsland.

De BBC citeert Professor John Newton, hoofd en officier van Volksgezondheid te Engeland, als zeggend: “Ondanks enig benijdenswaardig recent succes, bijvoorbeeld aangaande het roken, moeten we in het Verenigd Koninkrijk een harde blik werpen op wat er kan worden gedaan voor de mensen in de UK om alsook hier het niveau van gezondheidszorg, zoals reeds genoten in andere sommige landen, te bereiken. Centrale en lokale overheden, liefdadigheidsinstellingen, werkgevers en winkelbedrijven hebben allemaal een rol te spelen.”

De Verenigde Staten doen het eveneens niet al te best, en staan genoteerd op nummer 17, met een gemiddelde van 67,9 gezonde jaren een levensverwachting van 78,2 jaar.

Lancet kent een combinatie van factoren in Spanje toe die deze resultaten opleveren, met inbegrip van gezonde voeding (het mediterrane dieet), het warmere klimaat en wandelen.

The Guardian zei ook dat het feit dat Spaanse gezinnen nog steeds de zorg voor noodlijdende familieleden op zich nemen waarschijnlijk een belangrijke factor is, met familieleden die de dagelijkse maaltijden aanleveren aan degenen in het ziekenhuis. Ze zeggen dat vroegtijdige sterfgevallen door valpartijen eveneens laag zijn.

De BBC vermeldt de volledige lijst van landen in volgorde van gezonde jaren en de levensverwachting aan het eind van hun artikel. In de top zes gezondste landen kunnen we zien:

1. Spanje: gemiddelde gezonde jaren – 70,9; levensverwachting – 81,4
2. Italië: gemiddelde gezonde jaren – 70,2; levensverwachting – 81.5
3. Australië: gemiddelde gezonde jaren – 70,1; levensverwachting – 81.5
4. Zweden: gemiddelde gezonde jaren – 69,6; levensverwachting – 81,4
5. Canada: gemiddelde gezonde jaren – 69,6; levensverwachting – 80.6
6. Frankrijk: gemiddelde gezonde jaren – 69,5; levensverwachting – 80.9

Marbella 2017 (vertaald uit een artikel van http://m.digitaljournal.com/article/345370)

flamenco appartement
Delen

NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT ?

Op deze website vindt u slechts een selectie van alle vastgoed aan de Costa del Sol. Wij hebben echter toegang tot alle eigendommen in en rond Marbella.

Laat uw gegevens hieronder achter en wij contacteren u om samen te bekijken wat de vastgoedmarkt hier u te bieden heeft.

Uw informatie zal nooit worden gedeeld met derden!

NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT ?

Op deze website vindt u slechts een selectie van alle vastgoed aan de Costa del Sol. Wij hebben echter toegang tot alle eigendommen in en rond Marbella.

Laat uw gegevens hieronder achter en wij contacteren u om samen te bekijken wat de vastgoedmarkt hier u te bieden heeft.

Uw informatie zal nooit worden gedeeld met derden!